Bak nu zelf deze heerlijke honing – chocoladebroodjes
Deze kleine feestelijke broodjes staan ontzettend leuk op je ontbijttafel, maar kun je ook bij de koffie of thee serveren. Ik heb ze nu gevuld met de lekkere honing-cacao, maar je kunt hier ook heel goed honing-speculaas voor gebruiken, zeker in de herfst en sinterklaastijd.
Elisabeth
Recept voor ca. 16 stuks
![Honing Cacao Broodje Bakken Recept](https://www.honingonline.nl/wp-content/uploads/2021/09/Honing-cacao-broodje-bakken-recept.jpg)
Ingrediënten
- 250 gr bloem
- 4 gr instantgist
- 1 el boter
- 2 el suiker
- 1 eigeel
- Snufje zout
- 250 – 300 ml lauwwarme melk
- Vulling:
- 75 gr honing met cacao
- Extra:
- 1 eigeel
- 2 el amandelschaafsel
Bereidingswijze
- Meng de bloem met de suiker en maak in het midden een kuiltje. Doe hierin de instantgist.
- Doe aan de buitenkant het eigeel, de boter en een snufje zout en meng dit door elkaar.
- Voeg steeds wat melk toe en meng tot een samenhangend deeg.
- Als het te droog is, wat melk erbij en als het te nat is een beetje bloem.
- Het deeg moet dan zo’n 10-15 minuten gekneed worden tot het zacht en soepel is.
- Laat dit dan afgedekt een uur rijzen op een warme plaats.
- Als het deeg is gerezen, rol je het uit tot een rechthoek van ongeveer een halve cm dik.
- Bestrijk het deeg met de honing met cacao en vouw dan in de lengte dubbel.
- Snijd in repen van 2 cm breed en rol deze op tot kleine rolletjes.
- Leg ze met de snijkant naar beneden in een muffinvorm die bekleed is met papiertjes (anders blijft het plakken).
- Laat ze afgedekt nog een half uur rijzen.
- Klop het eigeel los met 1 tl water en bestrijk de broodjes hiermee.Bestrooi ze met amandelschaafsel en bak ze in een voorverwarmde oven van 220 graden (hetelucht 200) voor ongeveer 10-15 minuten goudbruin en gaar.
Variatie & serveertips
Erg leuk om bij het ontbijt te serveren, maar het kan ook als koffiebroodje dienen!
- Gebruik eens andere honingsmaken zoals Honing met kaneel of Speculaashoning
- Strooi ook eens wat gehakte walnoten, amandelen of hazelnoten over de honing-cacao.
- Garneer de broodjes na het bakken met wat streepjes gesmolten chocolade.