Pepernotentijd!!
In deze tijd van het jaar vliegen de pepernoten je om de oren. Ze zijn heerlijk om zo te eten, maar je kunt er ook andere ontzettend lekkere dingen mee maken. Zoals deze chocoladefudge met pepernoten en honingspeculaas. Je gebruikt slechts vijf ingrediënten en je hebt er geen oven voor nodig, alleen een koelkast. En gebruik zeker de speculaashoning, die geeft het een extra lekker speculaassmaakje!
Elisabeth
![Pepernoten Fuge Recept Met Speculaas Honing](https://www.honingonline.nl/wp-content/uploads/2021/11/pepernoten-fuge-recept-met-speculaas-honing.jpg)
Ingrediënten voor ongeveer 30 stukjes
- 175 gr melkchocolade
- 175 gr pure chocolade
- 1 blikje gecondenseede melk (397 gr)
- 75 gr pepernoten, grof gehakt
- 3 el speculaashoning
Bereidingswijze
- Breek de chocolade in stukjes en doe in een steelpan.
- Giet de gecondenseerde melk erbij en meng even.
- Zet dan op laag vuur en laat al roerende smelten tot een dikke romige massa.
- Roer de helft van de pepernoten erdoor.
- Bedek een vierkante schaal of bakvorm van 20×20 cm met bakpapier en stort hierin het mengsel.
- Schep wat dotjes speculaashoning erop en swirl dit erdoor met een satéprikker.
- Strooi de resterende pepernoten erover en druk wat aan.
- Laat dit in 2 tot 3 uur opstijven in de koelkast en snijd dan in blokjes.
Variatie & serveertips
Heerlijke verrassende fudge
Deze pepernotenfudge is heerlijk om zo van te snoepen, maar je kan er ook andere dingen mee doen. Combineer je het bijvoorbeeld met een bolletje vanille-ijs en slagroom, dan heb je in een handomdraai een fantastisch nagerecht!
- Gebruik een andere honingvariant voor nog meer smaakverrassingen. Honing met cacao, honing met kaneel of heidehoning bijvoorbeeld
- Vervang de helft van de bruine chocolade eens door witte chocolade
- Meng ook eens 50 gr fijngehakte noten doorheen