Heerlijk frisse salade met Yucatanhoning
Het is weer de eerste maand van een nieuw jaar! En na een feestmaand vol lekker (en ongezond) eten, kiezen veel mensen nu weer voor gezonde maaltijden. Daarom heb ik een lekkere salade voor jullie bedacht en wel een met sticky garnalen. De garnalen worden gebakken met sojasaus, citroensap en Yucatanhoning tot dit karamelliseert. Ontzettend lekker met de frisse salade erbij!
Elisabeth
![Op deze foto zie je hoe de salade met sticky garnalen eruit ziet volgens het recept met honing](https://www.honingonline.nl/wp-content/uploads/2022/01/Honing-recept-Salade-met-sticky-garnalen.jpg)
Ingrediënten voor 2 grote borden
- 300 gr Grote garnalen
- Snufje zout en zwarte peper
- 50 ml sojasaus
- 50 ml Yucatanhoning
- 2 El citroensap
- 1 Zak slamix naar keuze
- 100 gr Cherrytomaatjes of snoeptomaatjes, gehalveerd
- Halve komkommer, in plakjes
- 3 el Amsterdamse uitjes
- 50 gr Rode koolreepjes
- Dressing:
- 1 el Citroensap
- 2 el Yucatanhoning
Bereidingswijze
Benodigde tijd: 2 uren en 15 minuten
Bereidingswijze recept salade met yucatanhoning
- Verdeling.
Verdeel de sla, tomaatjes, komkommer, rode kool en uitjes over de borden.
- Bak de garnalen aan.
Doe de garnalen in een koekenpan met 2 el zonnebloemolie of olijfolie. Bestrooi met wat zout en peper en bak kort aan.
- Bak de garnalen af en voeg ze toe aan de salade.
Voeg de honing, sojasaus en citroensap toe en bak al roerende een paar minuten tot de garnalen gaar en gekaramelliseerd zijn. Verdeel over de salade.
- Voeg de dressing toe.
Meng de honing en de citroensap en voeg deze dressing naar smaak toe over de salade.
Variatie & serveertips
Frisse salade met hartige sticky garnalen
Deze heerlijke salade kan je gebruiken als aanvulling op de maaltijd, maar bij niet al te grote honger kan je hem ook als maaltijdsalade gebruiken. Een paar leuke tips:
- Gebruik een andere honingvariant voor nog meer smaakverrassingen. Tijmhonig, acaciahoning of heidehoning zijn bijvoorbeeld ook heerlijke honingsoorten!
- Doe kort voor het eten een zakje croutons door de salade.
- Voor extra vulling kan je er ook wat afgekoelde gebakken krieltjes of gekookte pasta doorheen doen.
- Gebruik voor de garnering honing met walnoten inplaats van yucatanhoning met citroensap.