Heerlijk fris zuiveltoetje met sinaasappelhoning
Deze feestelijke roompudding is dé manier lekker eten in stijl af te sluiten! De roompudding in een taartvorm is niet alleen een feestje voor je smaakpapillen, maar ook een plaatje om te delen. En zo handig: je hoeft de pudding niet te koken!
Bovendien is dit een dessert zonder geraffineerde suiker. Dé ultieme gelegenheid om heerlijke frisse sinaasappelhoning te gebruiken. Verder kun je dit makkelijk van te voren maken en evt. meenemen naar het familie-etentje waar iedereen iets bijdraagt.
Lekker van genieten, succes!
Marieke Kwakernaak
![Feestelijke roompudding met honing zoals het eruitziet volgens het recept van Marieke Kwakernaak. Honingrecept van Maak het met Marieke is een gratis recept voor gezonde taart.](https://www.honingonline.nl/wp-content/uploads/2025/01/Roompudding-met-honing-recept-marieke-kwakernaak.jpg)
![Feestelijke roompudding met honing zoals het eruitziet volgens het recept van Marieke Kwakernaak. Honingrecept van Maak het met Marieke is een gratis recept voor gezonde taart.](https://www.honingonline.nl/wp-content/uploads/2025/01/Roompudding-met-honing-recept-marieke-kwakernaak-300x300.jpg)
Roompudding met honing
Benodigdheden
- 1 Sinaasappelpers
- 1 Mixer / mixerkom
- 1 Mengkom
- 1 Steelpan
- 1 Taartvorm 26 cm of puddingvorm 2 liter
Ingrediënten
- 10 blaadjes gelatine
- 100 g rozijnen
- 100 ml likeur (amaretto of koffie)
- 500 ml slagroom
- 100 g sinaasappelhoning
- 700 g Griekse Yoghurt
- 300 g Skyr
- 1 el kaneel
- 2 stuks sinaasappelen (voor 100 ml sap)
- 200 g aardbeien (diepvries, ontdooid)
Instructies
- Doe de gelatineblaadjes in een royale kom koud water en laat minimaal 5 min. weken.
- Giet de likeur (of andere vloeistof) in een bakje en laat de rozijnen erin wellen, ongeveer een uur maar mag ook langer.
- Doe de slagroom en de sinaasappelhoning in de mixerkom van de (stand)mixer en klop het stijf. Voeg de Griekse yoghurt, de skyr en kaneel toe en klop even goed door.
- Pers de sinaasappelen uit en vang het sap op. Verwarm het sap in een steelpan, maar maak het niet heet.
- Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het warme sap. Voeg het mengsel toe aan de room en roer alles goed door elkaar.
- Giet alles in de taartvorm.
- Haal de rozijnen uit de likeur en verdeel het bovenop in de room. De likeur gebruik je verder niet.
- Snijd de aardbeien in kleinere stukjes en verdeel eroverheen.
- Duw met een spatel de rozijnen en aardbeien in de kwark.Zet de vorm in de koelkast en laat het 4 uren opstijven.
- Keer de roompudding uit de vorm op een mooi bord en garneer evt. met de chocolade, een scheutje honing en of wat extra aardbeien.
Notities
- Varieer gerust met andere soorten honing naar smaak.
- Garneer ook met een klein stukje raathoning.
- Als je gewend bent aan minder zoet, volstaat 75 ml honing in dit recept ook.
- Bewaar de roompudding max. 4 dagen afgedekt in de koelkast.
Bijpassende honing bestellen
Bekijk ook andere honingrecepten
Koken en bakken met honing als suikervervanger is steeds populairder aan het worden. Wij hebben een heel aantal unieke recepten op onze website gepubliceerd. Wil je deze unieke recepten met honing bekijken? Neem dan een kijkje op de receptenpagina met honingrecepten!