Heerlijke frisse hangop met honing en noten!
Hangop, ik lust er wel pap van! Omdat het zo dik en romig is, vind ik het altijd goed vergelijkbaar met een soort frisse kwark, maar dan eigenlijk nog lekkerder! Zeker met warme zomerdagen een heerlijk dessert dat bij iedere maaltijd geserveerd kan worden.
Het leuke is dat het zuivelproduct hangop eigenlijk heel eenvoudig zelf te maken is. En omdat de friszure smaak vrij neutraal is, kun je het eigenlijk met alle zoete lekkernijen combineren.
In dit recept lees je hoe je hangop zelf kunt maken en hoe je dit met honing en noten tot een super lekker dessert maakt. De moeilijkheidsgraad is laag, dus je hoeft echt geen keuken prins(es) te zijn om het te kunnen maken.
Heel veel succes! Gerard
![Je eigen hangop maken zoals op deze foto. Doe noten en honing door de zelfgemaakte hangop.](https://www.honingonline.nl/wp-content/uploads/2022/07/Recept-hangop-griekse-yoghurt-met-honing-en-noten.jpg)
Houd jij van koken en bakken met honing? Deel dan eens jouw favoriete recept met honing en wie weet plaatsen we jouw creatie op onze website! O ja, vergeet niet om een mooie foto van het eindresultaat mee te sturen!
Ingrediënten voor 4 personen dessert hangop met honing
- 1,5 liter Griekse yoghurt
- 60 gram gepelde pistachenoten
- 20 gram gekraakte walnoten
- 8 eetlepels voorjaarshoning
- 2 eetlepels bijenpollen
- 1 theelepel kaneel
- 1 bakje raathoning
Decoratie: stukjes raathoning
Bereidingswijze
Benodigde tijd: 20 minuten
Met dit recept maak je een heerlijke gezonde hangop met honing, noten en bijenpollen.
- Maak zo je eigen hangop
Hang het vergiet of de zeef boven een kom en leg er dan de kaasdoek in. Schep de Griekse yoghurt hier in en laat minimaal 2 uur uitlekken, het liefst een hele nacht.
- Meng de hangop met honing en walnoten
Stamp de walnoten tot kleine stukjes en roer deze met 2 eetlepels honing door de hangop.
- Maak de pistachenoten klaar met honing.
Hak vlak voor het serveren de pistachenoten en walnoten tot grove stukken. Rooster deze in een verhitte koekenpan, zo’n 2 minuten. Voeg 6 eetlepels honing toe en laat dit 1 minuut mee bakken.
- Serveer de hangop in luxe glazen
Verdeel de hangop met walnoten in 4 luxe glazen. Doe daarop de nog warme pistachenoten met honing en strooi als laatste de bijenpollen over de hangop voor een extra speciale smaak. Als laatste drop je een paar kleine stukjes raathoning bovenop de hangop om de boel af te werken.
Variatie & serveertips
Verras je gasten met deze luxe hangop
Je kunt de hangop natuurlijk jouw eigen tintje geven door bijvoorbeeld tijdens het vullen in de glazen er sliertjes van honing doorheen te draaien aan de buitenranden van het glas. Nog een paar leuke tips voor extra variatie:
- Je kunt combineren met de honing door bijvoorbeeld een andere honing te gebruiken in de hangop dan bij de garnering. Aanbevolen: lindehoning, heidehoning of acaciahoning.
- In plaats van gewone honing kun je ook honing met een smaakje gebruiken zoals kersenhoning of appelbeshoning.