Lekkere en gezonde herfststoofpot maken?
Dit is een heerlijke, rijk gevulde herfststoofpot die je gewoon een keer geproefd moet hebben. Deze stoofpot is niet in een handomdraai klaar, maar het eindresultaat is de moeit zeker waard!
Gerard
Stoofpot voor 4 personen
![Herfst Stoofpot Met Honing Recept](https://www.honingonline.nl/wp-content/uploads/2021/08/Herfst-stoofpot-met-honing-recept.jpg.webp)
Ingrediënten
- 1800 gram rundvlees
- 30 gram boter
- 1,5 teentje knoflook
- 2 uien
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 2 winterpenen
- 1 appel
- 3 tomaten
- 1 flesje (bock)bier
- 1 prei
- 2 theelepels herfsthoning
- 1 theelepel appelstroop
- 1 snufje peper
- 1 takje tijm
- 1 takje rozemarijn
- 1 snufje kruidnagel
Bereidingswijze
- Snipper de ui in kleine stukjes en snij de paprika in reepjes.
- Snij de appel en de wortel in plakjes en snij de prei in ringen.
- Bak het vlees in een goed verhitte pan aan het beide zijden mooi bruin. Op het moment dat het vlees mooi bruin is, kan het met de ui en (geperste) knoflook worden gefruit.
- Voeg nu langzaam de tomaten, de wortels en de prei toe.
- Blijf dit alles even rustig doorroeren en giet er daarna 1 flesje bier bij (het liefste bockbier).
- Voeg daarna naar wens en smaak de kruiden toe + ongeveer 1 dl koud water.
- Laat het potje nu ongeveer 1,25 tot 1,5 uur rustig doorstoven op een laag pitje.
- Voeg na deze lange wachttijd de appel, de appelstroop en de herfsthoning toe. Dit om die heerlijke herfstsmaak eraan te krijgen.
- Laat dit alles nog een klein uur staan en smullen maar!
Variatie & serveertips
Dit herfststoofpotje is heerlijk met een goed glas wijn of herfstbock.
- Gebruik eens andere honingsmaken zoals amandelhoning of citroenhoning
- In plaats van rundvlees kun je ook wilde zwijnenvlees gebruiken