Lekkere honingcake van Ellouisa Cooking bakken!
Deze cake zou je best een gouden cake kunnen noemen, niet alleen vanwege de mooie gouden kleur, maar ook vanwege de smaak. De combinatie van de zachte cake met honing en koekkruiden en een beetje crunch van het amandelschaafsel is echt een winnaar! Ik maakte de cake met voorjaarshoning, die hier ideaal voor is. Het is een honing met een volle smaak, bijna karamelachtig en laat ik daar nou gek op zijn. Ik maakte de cake nu in een tulbandvorm, maar je zou ook een gewone cakevorm of springvorm kunnen gebruiken.
Elisabeth
![Honing Cake Tulband Bakken Recept](https://www.honingonline.nl/wp-content/uploads/2021/08/Honing-cake-tulband-bakken-recept.jpg)
Ingrediënten
Ingrediënten koekjes:
- 150 gr roomboter op kamertemperatuur
- 75 gr lichtbruine basterdsuiker
- 3 eieren
- 200 gr voorjaarshoning
- 75 ml melk
- 250 gr bloem
- 1 tl koekkruiden
- 8 gr bakpoeder
Ingrediënten garnering:
- 50 gram amandelschaafsel
Voorbereiding
- De oven voorverwarmen op 175 graden (boven- en onder-warmte) of 160 graden hetelucht.
- Tulbandvorm opzoeken of aanschaffen
Bereidingswijze
- Mix de boter met de suiker tot een crème.
- Mix een voor een de eieren erdoor (de volgende pas toevoegen als de eerste is opgenomen).
- Voeg dan de voorjaarshoning en melk toe en mix goed door het beslag.
- Doe de bloem, koekkruiden en de bakpoeder erbij en mix wederom goed tot een dik beslag.
- Vet een tulbandvorm goed in met roomboter en bestrooi het gehele bakblik met amandelschaafsel.
- Schep het beslag hierin en strijk glad.
- Bak de cake ongeveer 45-60 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven.
- Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm en stort hem dan op een rooster om verder af te koelen.
Variatietips
- Laat het amandelschaafsel achterwege, bestrooi de vorm in plaats daarvan met paneermeel. Bestrijk de cake na het bakken met warme voorjaarshoning en bestrooi met gehakte amandelen.
- Voeg voor een chocoladeversie 2 el honing-cacao toe aan het beslag en garneer de cake na het bakken met lijntjes gesmolten chocolade.
- Gebruik andere honingvarianten met een uitgesproken smaak zoals tijmhoning of kastanjehoning