Superlekkere cheesecake met honing maken zonder oven?
In de zomer als het warm is, wil je liever niet in een hete keuken staan of je oven aan zetten. Deze cheesecakejes zijn dan ideaal, je hoeft ze niet te bakken, alleen in de koelkast op te laten stijven. Ik gebruikte de lichte en heldere Acaciahoning als smaakmaker en garnering, perfect voor deze lekkere frisse taartjes.
Elisabeth
![Cheesekake Maken Met Honing Recept](https://www.honingonline.nl/wp-content/uploads/2021/09/cheesekake-maken-met-honing-recept.jpg)
Ingrediënten voor ca. 16 stuks
- 100 gr chocolate chip cookies
- 50 gr blanke amandelen
- 50 ml Acaciahoning
- 50 gr roomboter
- 250 gr witte chocolade
- 125 gr slagroom
- 125 gr volle kwark
- 125 gr mascarpone
Garnering: 75 ml Acaciahoning
Bereidingswijze
- Smelt de chocolade au bain marie en laat het afkoelen tot kamertemperatuur (het moet nog wel vloeibaar zijn).
- Maal de koekjes en de amandelen fijn in een hakmolen of keukenmachine.
- Smelt de boter op laag vuur en meng door de koekjes.
- Neem een siliconen muffinvorm en schep in elke holte wat koekjesmengsel.
- Druk het goed aan met een lepel of met de onderkant van een klein glaasje.
- Zet de vorm in de koelkast terwijl je verder gaat met de vulling.
- Klop de slagroom lobbig (niet stijf).
- Mix de kwark en mascarpone erdoor en voeg dan de acaciahoning en witte chocolade toe.
- Klop het tot een romig mengsel en schep het in de holtes van je muffinvorm.
- Laat het 2-3 uur opstijven in de koelkast en haal het dan uit de vorm.
- Doe de honing in een steelpan en laat het op hoog vuur een paar minuten karamelliseren.
- Laat het wat afkoelen en versier je cheesecakejes hiermee
Variatie & serveertips
Erg lekker op een hete zomerdag!
- Gebruik eens stukjes raathoning om de cheesecakejes mee te garneren.
- Gebruik in plaats van chocolate chip cookies eens Bastogne voor net een wat ander smaakje.
- Gebruik andere honingvarianten zoals Biesboschhoning of Biologische bloemenhoning