Lekkere suikerfeest gerechtjes met honing maken?
Je kunt honing natuurlijk heel goed gebruiken om mee te bakken of te combineren met iets zoets, maar het is ook ontzettend lekker in hartige gerechten. Zo kun je een simpele, maar heerlijke dip maken met mosterd en crème fraiche, lekker bij bijvoorbeeld deze homemade kipkroketjes, maar ook bij tal van andere gerechten.
Elisabeth
Ingrediënten
- 250 gr kipgehakt
- 0,5 tl zout
- 0,5 tl zwarte peper
- 0,5 tl kurkuma
- 1 tl paprikapoeder
- 2 el vers gehakte peterselie
- 2 el bloem
- 2 eieren
- 100 gr panko of paneermeel
Ingrediënten dip
- 125 gr Griekse yoghurt
- 2 el mayonaise
- 2 el voorjaarshoning
- 1 el mosterd
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Meng het kipgehakt met de kruiden.
- Vorm er kroketjes van ongeveer 5 cm lengte en 2 cm dikte van.
- Leg deze op een bord met aluminiumfolie en laat minimaal een half uur in de koelkast opstijven.
- Klop ondertussen de eieren los in een kom.
- Doe in een andere kom de panko of paneermeel.
- Rol de kroketjes door de bloem.
- Haal ze daarna door het losgeklopte ei en vervolgens door de panko of paneermeel.
- Leg ze op een bord en laat weer een half uur opstijven in de koelkast.
- Maak ondertussen de dip door de Griekse yoghurt te mengen met de voorjaarshoning en mosterd.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit een frituurpan of pan met zonnebloemolie tot 180 graden en frituur je kroketjes in ongeveer 5 minuten goudbruin en gaar.
Variatie & serveertips
Serveer de kroketjes met de dip!
Serveer het met stokbrood bij een barbecue, of zet er allemaal glaasjes met reepjes rauwe groenten bij om mee te dippen. Of maak een tosti of panini en maak het af met deze dip.
- Gebruik tortillachips in plaats van panko of paneermeel, maal deze chips fijn in een hakmolen.
- Maak er balletjes van in plaats van kroketjes.
- Gebruik de dip bij ook bij andere hartige gerechten.
- Gebruik een Tijmhoning of Heidehoning met meer pittige smaak.