Proef de grote klasse van heideraathoning
Heidehoning is een hele speciale honing, die qua aroma en smaak door geen enkele andere honing geëvenaard wordt. Helemaal speciaal is de raathoning variant: heideraathoning.
Deze heideraathoning is natuurlijk superlekker op je boterham, cracker, en dessert. Bovendien kan je er zelf heerlijk honingijs mee maken.
Maar als je deze luxe chocolade bonbons met heideraathoning eenmaal geproefd hebt, ben je er meteen helemaal aan verslaafd aan deze lekkere honing! Ik zou zeggen: zorg dat je heideraathoning, noten en smeltchocolade in huis krijgt, en maak deze heerlijke chocoladebonbons met raathoning snel zelf!
Succes!
Gerard.
![Bonbons met heide raathoning recept. Deze bonbons met heideraathoning en pure chocolade maak je zelf](https://www.honingonline.nl/wp-content/uploads/2022/09/Honing-bonbons-maken-met-raathoning-en-chocolade-recept.jpg)
Houd jij van koken en bakken met honing? Deel dan eens jouw favoriete recept met honing en wie weet plaatsen we jouw creatie op onze website! O ja, vergeet niet om een mooie foto van het eindresultaat mee te sturen!
![Bonbons met heide raathoning recept. Deze bonbons met heideraathoning en pure chocolade maak je zelf](https://www.honingonline.nl/wp-content/uploads/2022/09/Honing-bonbons-maken-met-raathoning-en-chocolade-recept-300x300.jpg)
Bonbons met raathoning maken
Benodigdheden
- 1 Koelkast
- 1 au-bain-marie pan
- 1 Met zonnebloemolie ingevet bakfolie
Ingrediënten
- 350 gram Heideraathoning
- 1 Kilo Belgische chocolade puur (smeltchocolade)
- 500 gram Notenmix (walnoot, hazelnoot of cashewnoot)
Instructies
- Zet de raathoning vooraf een dag in de koelkast om het lekker stijf te laten worden.
- Snijd de raathoning in partjes van ongeveer 15 x 10 mm en zet deze brokjes terug in de koelkast.
- Maak de smeltchocolade warm tot ongeveer 40 graden Celsius.
- Prik de brokjes raathoning aan de bakvork en schep er met een lepeltje warme chocolade uit het pannetje overheen.
- Kies een mooie noot uit en druk deze in de nog warme chocolade. De overtollige chocolade laat je gewoon terugstromen in het pannetje.
- Leg het ingevet stuk bakpapier op een snijplank en deponeer de verse bonbons hierop.
- Zet de bonbons op de snijplank in de koelkast en laat ze hier opstijven.
Notities
- Je kunt de noten ook op de raathoning drukken voordat je de chocolade er overheen giet.
- In plaats van pure chocolade kun je ook witte chocolade of melkchocolade gebruiken.
- In plaats van de chocolade over de raathoning te gieten kun je ook een siliconenmal gebruiken met vormpjes. Giet dan eerst het laagje chocolade onderin en laat het even afkoelen; leg dan het stukje raathoning erop en vul verder af met vloeibare chocolade.
- Maak ook varianten zonder noten voor mensen met een notenallergie.