Lekkere honing-sandwich koekjes van Ellouisa Cooking bakken!
Ellouisa: “Van alle baksels maak ik het liefst koekjes en deze honing sandwichkoekjes vallen daar ook onder. De koekjes zijn heerlijk van smaak en structuur en de botercrème met een vleugje honing maakt het helemaal af. Bewaar de koekjes in een afgesloten trommel buiten de koelkast zodat ze ook lekker blijven.”
Ingrediënten
Ingrediënten koekjes:
- 235 gr bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- Snufje zout
- 25 gram lichtbruine basterdsuiker
- 110 gram koude roomboter
- 100 gram Biesbosch honing
- Handje vol noten naar keuze
Ingrediënten vulling:
- 50 gram roomboter kamertemp.
- 1 eetlepel Biesbosch honing
- 1 eetlepel poedersuiker
![Recept Met Honing Sandwich Koekjes Ellouisa Cooking](https://www.honingonline.nl/wp-content/uploads/2021/08/Recept-met-Honing-sandwich-koekjes-Ellouisa-cooking.jpg)
Voorbereiding
- De oven voorverwarmen op 175 graden (boven- en onder-warmte) of 160 graden hetelucht.
- Bakplaat met bakpapier klaarzetten
Bereidingswijze
Koekjes
- Meng de bloem met bakpoeder, zout en basterdsuiker.
- Snijd de boter in blokjes en voeg deze toe aan de bloem.
- Voeg de Biesboschhoning toe en kneed het tot een samenhangend deeg.
- Maak 40 balletjes ter grootte van een druif en leg deze op de bakplaat met bakpapier.
- Druk de bolletjes een beetje platter en druk op ieder koekje wat noten.
- Bak de koekjes ongeveer 10 minuten in de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
Vulling
- Mix de boter met de poedersuiker en honing ongeveer 10 minuten tot een romig mengsel.
- Plak telkens 2 koekjes aan elkaar met de botercrème.
Variatietips
- Voeg honing met cacao toe aan het deeg voor een chocoladeversie.
- Maak ook eens grote koeken met dit deeg en laat de botercrème achterwege.
- Geef deze koekjes een andere smaak met een andere notenmix of honingvariant bijvoorbeeld amandelhoning of lindehoning.