Lekkere en gezonde herfst stoofpot maken?!
Roomrijst met kaneelappeltjes is een hartig warm nagerecht. Het is een oud recept dat haar oorsprong in België vindt. Het is betrekkelijk eenvoudig om te bereiden, en de smaak is heerlijk! Zeker een keer serveren dus.
Pieter
Nagerecht voor 4 personen
![Room Rijst Met Honing Kaneel Recept](https://www.honingonline.nl/wp-content/uploads/2021/09/Room-rijst-met-honing-kaneel-recept.jpg)
Ingrediënten
Voor de rijst:
- 500 ml melk
- 125 gram dessertrijst
- 1 vanillestok
- 75 gram Amandelhoning
- 250 ml (slag)room
- 1 scheutje Calvados
- munt- of citroenmelisseblaadjes
Voor de appeltjes:
- 4 appels in schijfjes (Jonagold)
- 250 ml witte wijn
- 1 citroenschil (2 cm op 1 cm)
- 100 gram Amandelhoning
- 1 dessertlepel kaneelpoeder
Bereidingswijze
- Laat de melk met de rijst en opengesneden vanillestok gedurende ca. 30 min. koken op een zacht vuurtje
- Laat deze goed afkoelen
- Verwijder de vanillestok, roer er de Amandelhoning door en zet het mengsel in de koelkast.
- Breng de witte wijn met citroenschil, de voorjaarshoning en de kaneel aan de kook en leg er de appelschijfjes bij tot ze beetgaar zijn.
- Laat alles afkoelen in het vocht.
- Klopt de (slag)room stijf en parfumeer het met de Calvados en roer het door de rijst.
- Neem 6 dessert-coupes en verdeel er de rijst en appeltjes in in laagjes over.
- Garneer met een paar appelschijfjes en stuif er nog een wolkje kaneel over.
- Tot slot zet u er nog een blaadje munt of citroenmelisse op.
Variatie & serveertips
Heerlijk op een koude winterdag als dessert.
- Gebruik eens andere honingsmaken zoals Herfsthoning of Woudhoning
- In plaats van rijst kan je ook griesmeel gebruiken
- Gebruik honing met Ceylon kaneel als alternatief van de gewone kaneel.