Het is weer herfst en dat betekent: walnoten!
Elk jaar rapen wij een berg walnoten bij walnootbomen in de buurt, hartstikke leuk om te doen met kinderen. En je kunt er natuurlijk een hele tijd van genieten. Laat ze eerst een week of 3 drogen en verwerk ze daarna in allerlei baksels of in zelfgemaakte granola. In deze taartjes heb ik ze gecombineerd met een karamelachtige vulling van Betuwehoning, ontzettend lekker met het taartdeeg!
Elisabeth
![Walnoten Met Honing Taartjes Ellouisa Cooking Honingonline](https://www.honingonline.nl/wp-content/uploads/2021/10/Walnoten-met-honing-taartjes-Ellouisa-cooking-honingonline.jpg)
Ingrediënten voor 6 taartjes
- 200 gr bloem
- 100 gr koude roomboter in blokjes
- Snufje zout
- 25 gr poedersuiker
- 1 eigeel1 el melk
Ingrediënten vulling
- 75 boter
- 100 lichtbruine basterdsuiker
- 75 ml Betuwse honing
- 60 ml room
- 150 gr grof gehakte walnoten
Bereidingswijze
- Meng bloem met de boter, zout, poedersuiker, eigeel en melk tot een samenhangend deeg. Dit kan met je handen of in een keukenmachine.
- Verpak in een boterhamzakje en leg voor en half uur in de koelkast.
- Vet ondertussen 6 taartvormpjes met losse bodem in met boter en verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht 175 graden).
- Verdeel het deeg na het rusten in 6 gelijke stukken.
- Rol elk stuk op een met bloem bestoven werkplek uit tot een cirkel die iets groter is dan je taartvormpje.
- Bedek de taartvormpjes met het deeg en druk het deeg goed in de kartels.
- Prik de bodem een aantal keer in met een vork en bak de bodempjes 10 minuten.
- Smelt ondertussen de boter in een steelpan, roer dan de suiker, honing en room erdoor.
- Breng aan de kook en laat 2 minuten pruttelen.
- Haal dan van het vuur en roer de walnoten erdoor.
- Verdeel dit mengsel over de taartbodempjes (pas op, heet!).
- Bak de taartjes nog 15 minuten.
- Laat ze na het bakken op een rooster 10 minuten afkoelen en verwijder dan de vorm.
- Laat ze daarna geheel afkoelen.
Variatie & serveertips
Heerlijke voedzame taartjes
Deze walnotentaartjes met honing zien er heel luxe uit. Deze taartjes kan je jouw gasten serveren bij de koffie of de thee. Houdt er wel rekening mee dat ze erg voedzaam zijn!
- Gebruik eens pecannoten in plaats van walnoten.
- Je kunt hier ook een grote taart van maken, gebruik dan een springvorm of quichevorm van 24 cm doorsnede
- Gebruik een Tijmhoning of Heidehoning met meer pittige smaak.