Visgerecht voor 4 personen
Geglaceerde kalkoen: traditionele kalkoen, maar dan anders.
Ja, dit is echt een heerlijke bereiding van de zalm. Het recept is erg makkelijk om te bereiden. In drie stappen heb je het klaar! De zalm instrijken met honing, peperbessen en mosterd en even onder de grill.
Pieter
![Zalmfilet In Een Honing Mosterd Gratin](https://www.honingonline.nl/wp-content/uploads/2021/09/Zalmfilet-in-een-honing-mosterd-gratin.jpg)
Bereidingswijze
- De zalmfilets bestrooien met zout en 5 min. laten intrekken. Het sausje roeren van honing en mosterd.
- De peperbessen met platte kant van keukenmes of deegroller licht kneuzen en door het sausje roeren. De zalmfilets naast elkaar in de ovenschaal leggen.
- Het honingmengsel over de zalm uitstrijken. De zalmfilet onder grill 8 tot 12 minuten laten gratineren en net aan gaar laten worden.
Ingrediënten
- 4 zalmfilets a 125 gr
- 2 el Biesbosch honing
- 3 el grove mosterd
- 1 el roze of groene peperbessen
Variatie & serveertips
Serveer de zalmfilet met een glas goede wijn. Mede of pittige mede zijn echte aanraders!
- Gebruik eens andere honingsmaken zoals Tijmhoning of Berghoning
- Maak de zalm klaar op de BBQ of in de oven